Banner :

Mexicaanse Mini hotdogs

¡Ay, caramba! Dit is een ideaal recept voor iedereen die van delen houdt!

  • icon--people Created with Sketch. 5
  • icon--time Created with Sketch. 15'
  • icon--bbq Created with Sketch. 1 barbecue

Ingrédients

  • Aubel® Mini Frankfurters (300 g - ± 30 stuks)
  • 15 kleine zachte sandwiches
  • 1 rode ui
  • 6 tomaten
  • 1 limoen
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje peper
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 korianderplantje
  • 1 potje jalapeño (of andere chilipeper) in azijn (of verse chilipeper)

Recette

  1. Steek de barbecue aan of verwarm de grillplaat op het fornuis.

  2. Maak een sneetje in de bovenkant van de sandwiches. Het is makkelijker om een hot dog te eten als de sandwich langs de bovenkant is opengesneden.

  3. Bereid de tomatensalsa: Snijd in een hakmachine een gepelde rode ui in meerdere keren fijn. Zet opzij in een kom. Versnijd, in dezelfde hakmachine, 6 tomaten een voor een tot pulp. Giet de tomatenpulp over de gesnipperde ui. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, de zestes en het sap van een limoen, veel peper, een flinke snuf zout en een plantje gehakte koriander. Meng en laat de salsa rusten.

  4. Bak de mini Frankfurters kort aan elke kant, zodat ze goed gekleurd zijn zonder aan te bakken. De kaas aan de binnenkant is nu mooi gesmolten en de Frankfurter is knapperig aan de buitenkant. Gewoon geweldig! Verwarm de broodjes ook een paar seconden.

  5. Leg tenslotte twee worstjes op elk broodje en werk af met een goede eetlepel salsa. De liefhebbers leggen er nog een paar schijfjes jalapeños (of andere hete peper) op.
  • Photo : Mexicaanse Mini hotdogs